Semestr letni 2014/15
Semestr zimowy 2015/16
Semestr letni 2015/16
Semestr zimowy 2016/17
Semestr letni 2016/17
Semestr letni 2017/18
Semestr letni 2018/19
Semestr zimowy 2019/2020
Semestr letni 2019/2020
Semestr letni 2020/2021
Semestr letni 2021/2022
Semestr letni 2022/23
Semestr letni 2023/2024
Język angielski TS06454
Treści programowe:
Tematyka: Praca. Ubieganie się o pracę, proces rekrutacyjny. Sporty ekstremalne.
Gramatyka: zdania względne, czasowniki modalne w przeszłości, przyimki, opisywanie sytuacji hipotetycznych.
Pisanie: opis - profil kandydata na menadżera spa/list motywacyjny.
E-learning
Rodzaj przedmiotu
Koordynatorzy przedmiotu
W cyklu 2017L: | W cyklu 2016L: | W cyklu 2018L: | W cyklu 2019L: | W cyklu 2020L: | W cyklu 2021L: | W cyklu 2015L: | W cyklu 2014L: |
Efekty kształcenia
Student, który zaliczył przedmiot:
- posiada wiedzę oraz umiejętność stosowania zasad gramatycznych języka angielskiego
- ma odpowiedni zasób słownictwa pozwalający na uczestniczenie w dyskusji na tematy związane ze studiowanym kierunkiem
- czyta ze zrozumieniem oraz pisze teksty związane ze studiowanym kierunkiem
- posiada znajomość języka angielskiego specjalistycznego na poziomie B2, struktur gramatycznych języka i znajomość słownictwa specjalistycznego
Kryteria oceniania
Egzamin z materiału ze wszystkich semestrów lektoratu.
Warunkiem dopuszczenia do egzaminu jest spełnienie wszystkich warunków zaliczenia semestru.
Student może uzyskać max. 100 pkt. w semestrze:
- 60 pkt. za test/testy cząstkowe oraz za test modułowy (obejmujący różne sprawności językowe, m.in. rozumienie ze słuchu i czytanie). Testy obejmują także język specjalistyczny.
- 40 pkt. za bieżącą pracę na zajęciach (w tym wypowiedzi ustne różnego rodzaju).
Ocena uzależniona jest od sumy punktów ze wszystkich typów sprawdzianów przeprowadzonych w semestrze.
Poniżej 51 pkt. – ocena niedostateczna (2,0)
- od 51 do 60 pkt. - ocena dostateczna (3,0),
- od 61 do 70 pkt. - ocena dostateczna plus (3,5),
- od 71 do 80 pkt. - ocena dobra (4,0),
- od 81 do 90 pkt. - ocena dobra plus (4,5),
- od 91 do 100 pkt. - ocena bardzo dobra (5,0).
Praktyki zawodowe
brak
Literatura
Literatura podstawowa:
1. Strutt Peter. English for International Tourism Upper Intermediate Coursebook, Pearson Education Ltd. ( 2013)
2. Cowper Ann. English for International Tourism Upper Intermediate Workbook. Pearson Education Lt. ( 2013).
3. Materiały własne prowadzącego (adaptowane i opracowane teksty z literatury fachowej oraz z Internetu)
Literatura uzupełniająca:
1. Materiały własne prowadzącego (adaptowane i opracowane teksty z literatury fachowej oraz z Internetu)
2. Fisiak J., et al. Słownik Współczesny angielsko-polski, polsko-angielski, Pearson Longman (2006).