Prowadzony w
cyklach:
Semestr letni 2013/14
Semestr letni 2015/16
Semestr letni 2016/17
Semestr letni 2017/18
Semestr letni 2018/19
Semestr letni 2019/2020
Semestr letni 2020/2021
Semestr letni 2021/2022
Semestr letni 2024/2025
Semestr letni 2013/14
Semestr letni 2015/16
Semestr letni 2016/17
Semestr letni 2017/18
Semestr letni 2018/19
Semestr letni 2019/2020
Semestr letni 2020/2021
Semestr letni 2021/2022
Semestr letni 2024/2025
Punkty ECTS:
3
Język:
polski
Organizowany przez:
Wydział Inżynierii Zarządzania
Turystyka wiejska TS06425
Treści programowe: Historia rozwoju turystyki wiejskiej, specyfika turystyki wiejskiej,
składniki produktu turystycznego, formy turystyki wiejskiej, struktury organizacyjne i elementy marketingu, strategie zrównoważonej turystyki wiejskiej, tendencje rozwoju turystyki wiejskiej, finansowanie działalności turystycznej na obszarach wiejskich, zarządzanie turystyka wiejską.
Rodzaj przedmiotu
Obieralny
Koordynatorzy przedmiotu
W cyklu 2013L: | W cyklu 2017L: | W cyklu 2016L: | W cyklu 2019L: | W cyklu 2018L: | W cyklu 2021L: |
Literatura
Wykaz literatury podstawowej (3-4 pozycje)
1. J. Majewski, B. Lane, Turystyka wiejska i rozwój lokalny, Wyd. Fundacja Fundusz Współpracy, Poznań 2001.
2. W.W. Gaworecki, Turystyka, PWE, Warszawa 2008.
3. J. Kaczmarek, A. Stasiak, B. Włodarczyk, Produkt turystyczny, PWE, Warszawa 2007.
4. P. F. Drucker, Menedżer skuteczny, Wyd. MT Biznes, Warszawa 2009.